2010. november 22., hétfő

A Bálint Ágnes Műhely alapitó irata


MEGALAKULT
a
BÁLINT ÁGNES MŰHELY

Magyarországon az utóbbi 10 évben nem készült gyerekfilm s a televíziók palettájáról is kikopott a gyerekeknek szánt fikció, így a ma felnövő nemzedék amerikai, japán és konzerv kultúrán nő fel, saját világukkal, önmaguk történeteivel nem találkoznak. Igen, tudjuk, de nem tettünk ellene semmit. Bálint Ágnes pár kollegájával közösen annak idején a semmiből teremtette meg a gyerek-televíziót. Most a gyerekfilm feltámasztására egy nevével fémjelzett Műhely alakult az Objektív Filmstúdió keretei között, hogy összegyűjtse és munkára serkentse azokat az írókat, rendezőket, akik velünk együtt fontosnak tartják, hogy készüljenek a családok, a gyerekek számára magyar játékfilmek, tv játékok, sorozatok.
Mivel mindent az alapoktól kell újraépíteni, elsőként színvonalasan kimunkált forgatókönyveket kell összegyűjteni, hogy ezek alapján elindulhasson a gyártási folyamat. Első lépésként a Bálint Ágnes Műhely filmnovella pályázatot ír ki, ahol ma játszódó, film és tv játék, sorozat vagy animációs film alapjául szolgáló témákat kér. Az elkészült novellákat a Művészeti Tanács értékeli s nyomtatott formában is megjelentjük. Az elkészült forgatókönyveket gyártó cégek, televíziók számára is elérhetővé tesszük.
Elsődleges célunk a mostohán kezelt legkisebbeknek, most már mondhatjuk: generációknak a kultúra iránti igényét felkelteni és színvonalas, igényes filmeket kínálni nekik. Óriási a társadalmi igény erre, hát szolgáljuk ki. Ezért jött létre a Bálint Ágnes Műhely és kezdi el munkáját egy a családok számra készülő filmek alapjául szolgáló novella pályázat kiírásával. Budapest, 2010. május 35.

Bálint Ágnes Műhely művészeti tanácsa

Ascher Tamás Szabó István Vekerdy Tamás
Novák János Rózsa János Takács Vera
Novák Péter Vészits Andrea Tóth Kriszta
Mikulás Ferenc Angelusz Iván Kremsier Edit

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése